Terug naar Onze Roots: Een Duurzame Toekomst

Bij Melissa Oosterwolde hebben we altijd gestreefd naar meer dan alleen mode. We geloven in een ethos van empowerment, elegante zelfexpressie en verantwoord ondernemen. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat we een belangrijke verschuiving hebben gemaakt in onze productiestrategie, met als doel niet alleen prachtige mode te creëren, maar ook positieve verandering te stimuleren.

 Vanaf het prille begin van Melissa Oosterwolde hebben we ervoor gekozen om 65% van onze collectie in Nederland te produceren. Waarom deze keuze? Het antwoord is eenvoudig: door de productie dichter bij huis te brengen, verminderen we niet alleen de afstand die onze creaties moeten afleggen, maar investeren we ook rechtstreeks terug in onze lokale economie.

 

Duurzaamheid in Actie:

 Deze verandering resulteert niet alleen in kortere transportroutes, waardoor de ecologische voetafdruk van onze collectie aanzienlijk wordt verminderd, maar het stelt ons ook in staat om verspilling te minimaliseren. Door de productieprocessen nauwlettend te volgen en te lokaliseren, verminderen we onnodige overproductie en dragen we bij aan een meer duurzame toekomst.

 

CO2-Uitstoot Verlagen:

 Minder transport betekent minder CO2-uitstoot. Door het grootste deel van onze productie in Nederland te houden, verminderen we de milieubelasting die gepaard gaat met internationale verzending. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar het draagt ook bij aan het behalen van onze doelen op het gebied van klimaatbescherming.

 

Herinvestering in Onze Toekomst:

 De keuze om vanaf het begin een aanzienlijk deel van onze productie in Nederland te presenteren, is meer dan alleen een zakelijke beslissing. Het is een bewuste stap naar een meer circulaire economie, waarbij we niet alleen kleding creëren die spreekt tot de verbeelding van elegantie en zelfvertrouwen, maar ook bijdraagt aan een duurzamere, veerkrachtigere toekomst voor ons allemaal.

 

Melissa Oosterwolde blijft zich inzetten voor innovatie en positieve verandering, en we nodigen onze gewaardeerde gemeenschap uit om samen met ons deze reis naar een duurzamere toekomst te maken.

 

Met elegantie en verantwoordelijkheid,

 

Melissa Oosterwolde Oprichter,

Melissa Oosterwolde